Tortilla Knapperig Van Mais

20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Neem twee stukken doorzichtig plastik van een broodzak of zo van ongeveer dertig maal dertig zonder opschrift. (Dit geeft af) Leg een stuk plastik op het aanrecht en leg hier een bal deeg op van ongeveer 8 of 9 cm doorsnede bij een bakpan van 30 cm doorsnee. Leg het andere stuk plastik erop en duw de bal in elkaar. Maak met de deegroller er een pannenkoek vorm van door over het plastik te rollen. Er komt geen deeg op de roller zo. Af en toe omdraaien anders wordt de onderkant te "gerimpeld". Maak de tortilla niet te dun anders zal hij zich niet opblazen. Minimaal 5 mm. Haal de bovenste laag plastik eraf alsof je een sticker eraf haalt. Maak de bakpan heet maar gebruik GEEN bakmiddel. Olie boter of vet NIET gebruiken. De pan moet volkomen droog en vetvrij zijn! Leg de bovenkant van de tortilla op je hand en haal de andere laag plastik eraf. Plof de tortilla in de bakpan zonder plooien te maken. Nu een tricky part: Draai de tortilla na ongeveer 50 seconden om. Niet te snel want dan gaat hij kapot. De bovenkant mag echter niet verdrogen. Daar de bovenkant van de tortilla niet echt heel heet wordt, kan je de tortilla op je hand kiepen door de pan op zijn kop te houden. Eenmaal op je hand kan je de tortilla omgekeerd in de pan laten ploffen. Het bakken zorgt ervoor, mede door de rijstmeel, dat er een soort laagje op de tortilla komt waar je doorheen kan bijten. Lekker. Zodra de tortilla zich opblaast ben je te laat.

Tortilla Knapperig Van Mais is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Mexicaanse quesadillas
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vega-quesadilla
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenchili
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Tortilla pesto rolletjes
Bekijk recept
Taugétortilla
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Oriëntaalse wrap
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quesadilla met ossenworst
15 min Snack
Bekijk recept