Verwarm de oven voor op 220 C. Bereid nu de eendenborsten voor: snijd de aanhangels af en snijd de vetlaag krijslings tot op het vlees in. Zout de vel-kant, draai de borst om en kruid deze zijde met zout, peper en een beetje cayennepeper. Herhaal bij de andere eendenborst. Leg de eendenborsten dan in deen hete, droge, ovenbestendige pan met de velkant naar beneden. Bak de eendenborsten 5 minuten op een medium warmte/vlam of tot de vel-kant mooi goudbruin en knapperig is. Giet het overtollige vet af in een schaaltje en draai de eendenborst om. Braad deze zijde 1 minuut. Draai de eendenbortsen weer om (vel-ant naar beneden) en plaats de pan in de voorverwarmde oven. Laat hem daar 4 minuten voor medium rare (redelijk rauw), 6 minuten voor medium (rose) en 10 minuten voor well done (doorgebakken). Haal de pan uit de oven als de gewenste gaarheid is bereikt. Verwijder de eendenborsten uit de pan en laat ze rusten terwijl je de saus maakt. Giet het overtollige vet uit de pan, en voeg alle ingredienten toe. Laat 2 minuten doorkoken om tot de gewenste sausdikte te komen (bedekt de achterkant van een lepel). Proef de saus en voeg een beetje limoensap of sojasaus toe indien gewenst. Trancheer de eendenborsten en verdeel de tranches over de voorverwarmde borden. Geef wat saus over en rond het vlees en serveer direct.
Geroosterde Kruidige Eendeborst Met Een Honing/sojasaus is een recept van Smulweb.nl