Visterrine Met Roomsaus

0
20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

TERRINE: Blancheer het groen van de prei gedurende 2 minuten in kokend water. Snijd de diverse vissoorten in kleine stukjes en maal ze zeer fijn in de keukenmachine. Voeg de drie eieren toe en laat de machine draaien tot het ei volledig is opgenomen. Doe er vervolgens al draaiend de room bij tot een dikke massa is verkregen. Voeg naar smaak een weinig zout bij. Voorzichtig want de paling geeft veel ′zoute′ smaak af. Blancheer enige icebergsla bladeren 2 minuten in kokend water. Verwijder de harde eind-nerf en spoel elk blad koud af. Dep ze droog. Beleg de licht ingevette terrine overdwars met de prei. Doe er de helft van de visfarce in en strijk die glad. Pas de slabladeren er in en leg daar de palingfilets op. Vouw de sla er goed stijf omheen. Vul de terrine af met de rest van de visfarce. Vouw de uitstekende prei over de vis heen. Bedek de terrine met magnetronfolie en vouw over de smalle kanten een strook van ? 7 centimeter aluminiumfolie. Zet de terrine 5 minuten op 700 watt in de magnetron. Wacht 1 minuut, verwijder de alumi-niumfolie en zet de magnetron nogmaals 5 minuten op 700 watt. Snel afkoelen in een bak koud water en daarna in de koelkast. ROOMSAUS:
Voorbereiding
saus in twee stappen: Basis: doe alle ingredienten voor de basis in een pan. Breng het geheel aan de kook en zet dan de warmtebron zo laag dat de vloeistof net niet meer kookt. Laat alles een uurtje trek-ken. Zeef daarna de vloeistof door een zo fijn mogelijke zeef of door kaasdoek. Saus: (deze hoeveelheid is voor 4 personen) neem 3 dl basis bouillon en laat deze inkoken tot ongeveer 1? dl. (Rest invriezen). Voeg de creme fraiche en de room toe. Laat dit zachtjes inkoken tot de juiste smaak. Voeg eventueel wat zout (voorzichtig) toe en klop de boter in klontjes door de zacht kokende vis-saus (monteren).

Visterrine Met Roomsaus is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Volkorenpasta met spinazie-roomsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gerookte zalm met sla en dilleroomsaus
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pasta met courgette roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Visterrine met kappertjes en dragon
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Visterrine Met Spinazie
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Groente-Visterrine
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Thaise Groente-visterrine
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept