Irish Coffee-MonChoutaart

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verkruimel de koekjes en roer de gesmolten boter erdoor. Verdeel het mengsel over de bodem van een springvorm (20 cm) Druk het mengsel met de bolle kant van een lepel glad. Plaats de bodem 30 minuten in de koelkast.
  • 2 Week de gelatine enkele minuten in ruim koud water tot de blaadjes soepel zijn. Los eerst de uitgeknepen gelatine in de hete koffie op en dan 50 g van de suiker.
  • 3 Voeg de whisky toe en laat het mengsel afkoelen. Klop 11/2 dl slagroom met twee eetlepels suiker lobbig. Klop de MonChou met een mixer glad. Voeg de vla toe en klop tot het mengsel glad is.
  • 4 Klop het koffie mengsel erdoor en laat het MonChou mengsel lobbig worden. Spatel de geslagen slagroom erdoor. Verdeel het mengsel over de taartbodem.
  • 5 Laat de taart in de koelkast in ca. 3 uur opstijven. Verwijder de rand van de springvorm. Klop de rest van de slagroom met 1 volle eetlepel suiker stijf en spuit toeven op de taart.
  • 6 Versier elke toef met een moccaboon of chocolaatje.

Irish Coffee-MonChoutaart is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Monchoutaart met roomboter
145 min- Nagerecht
Bekijk recept
MonChoutaart van Jacolien
20 min Gebak
Bekijk recept
Mini monchoutaart
30 min + 3 uur wachten -
Bekijk recept
Monchoutaart met appel en kaneel
30 min Gebak
Bekijk recept

Meringues met ijs en Irish-coffeeroom
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Koken met koffie: Irish coffee, Koffiegranita en Mokkamelk
20 min
Bekijk recept
Irish coffee-variaties
12 min
Bekijk recept
Engelse kaasfondue
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept