Doe in een kom de bloem, suiker, vanillesuiker, boter en zout.Snij de boter met 2 messen door het bloemmengsel tot kleine korreltjes. Voeg de citroenrasp en de eieren toe. Kneed alle ingredienten snel tot een stevige deegbal. Laat het deeg afgedekt op een koele plaats 30 minuten rusten. Schil de appels, verwijder de klokhuizen, en snij het vruchtvlees in schijfjes. Besprenkel ze met het citroensap. Verwarm de oven voor op 175 graden C. Vet een langwerpige vorm met losse bodem in met boter.Bestuif het werkblad met bloem. Rol het deeg uit tot potlooddikte. Bekleed de vorm er mee en maak een opstaande rand. Beleg de bodem dakpansgewijs met de appelschijfjes. Bestrooi met de krenten. Klop het vanillepuddingpoeder met de melk glad en strijk dit uit over de appelschijfjes. Maak van eventuele restjes een langwerpige rol en leg deze binnenin langs de taartrand. Bak de taart in het midden van de oven in plus minus 45 minuten gaar.
Appeltaart Met Roomvulling is een recept van Smulweb.nl