Appeltaart Met Roomvulling

10-20 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Doe in een kom de bloem, suiker, vanillesuiker, boter en zout.Snij de boter met 2 messen door het bloemmengsel tot kleine korreltjes. Voeg de citroenrasp en de eieren toe. Kneed alle ingredienten snel tot een stevige deegbal. Laat het deeg afgedekt op een koele plaats 30 minuten rusten. Schil de appels, verwijder de klokhuizen, en snij het vruchtvlees in schijfjes. Besprenkel ze met het citroensap. Verwarm de oven voor op 175 graden C. Vet een langwerpige vorm met losse bodem in met boter.Bestuif het werkblad met bloem. Rol het deeg uit tot potlooddikte. Bekleed de vorm er mee en maak een opstaande rand. Beleg de bodem dakpansgewijs met de appelschijfjes. Bestrooi met de krenten. Klop het vanillepuddingpoeder met de melk glad en strijk dit uit over de appelschijfjes. Maak van eventuele restjes een langwerpige rol en leg deze binnenin langs de taartrand. Bak de taart in het midden van de oven in plus minus 45 minuten gaar.

Appeltaart Met Roomvulling is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

NY-style cheesecake
155 min- Nagerecht
Bekijk recept
Notenpannenkoek met koekkruiden en roomvulling
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gerookte Bio+ zalmrolletjes met kruidige roomvulling
20 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Russische Frikadellen
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Omgekeerde appeltaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Appel-citroentaart van de barbecue
100 min- Nagerecht
Bekijk recept
Appeltaart met amandel
85 min
Bekijk recept
Normandische appeltaart
20 min Gebak
Bekijk recept