Citroen-yoghurt Bavarois

10-20 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1Week de gelatine in ruim koud water.
  • 2Roer de yoghurt met het citroensap en het water door elkaar.
  • 3Klop de slagroom stijf tot yoghurtdikte.
  • 4Klop het eiwit tot sneeuw en voeg geleidelijk al kloppend de poedersuiker toe.
  • 5 Roer het yoghurtmengsel door de slagroom.
  • 6 Knijp de gelatine uit en verwarm deze met 100 gram van het yoghurt-slagroommengsel langzaam in een pan tot de gelatine is opgelost.
  • 7 Roer er de overige yoghurt snel doorheen anders ontstaan er gelatine draden.
  • 8 Spatel tot slot het stijfgeklopte eiwit er doorheen.
  • 9Doe de citroen-yoghurtbavarois over in de puddingvorm en zet deze 3 a 4 uur in de koelkast.1
  • 0Dompel de vorm kort voor het serveren in heet water en stort de bavarois op een plat bord of schaal.1
  • 1Dien het dessert op met een mangocoulis en garneer eventueel met slagroom en vers fruit.

Citroen-yoghurt Bavarois is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Bramenbavarois met kaneelroom
305 min- Nagerecht
Bekijk recept
Aardbeien charlotte
60 min-
Bekijk recept
Bessenbavarois
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Tuinerwtenbavarois
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Schnitzel, citroen en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle makreellasagne met Hollandse garnalen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept