Zoek
Citroen-yoghurt Bavarois
10-20 min -
Smulweb.nl
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
16(let op!) gram witte bladgelatine
3,3 dl. volle yoghurt
4 el. citroensap
3 el. water
1,65 dl. slagroom,4 eiwitten,135 gram poedersuiker.VOOR DE GARNERING: slagroom
vers fruit (citroen,mango enz)
3 dl. mangoc
Bereiding
1
Week de gelatine in ruim koud water.
2
Roer de yoghurt met het citroensap en het water door elkaar.
3
Klop de slagroom stijf tot yoghurtdikte.
4
Klop het eiwit tot sneeuw en voeg geleidelijk al kloppend de poedersuiker toe.
5
Roer het yoghurtmengsel door de slagroom.
6
Knijp de gelatine uit en verwarm deze met 100 gram van het yoghurt-slagroommengsel langzaam in een pan tot de gelatine is opgelost.
7
Roer er de overige yoghurt snel doorheen anders ontstaan er gelatine draden.
8
Spatel tot slot het stijfgeklopte eiwit er doorheen.
9
Doe de citroen-yoghurtbavarois over in de puddingvorm en zet deze 3 a 4 uur in de koelkast.1
0
Dompel de vorm kort voor het serveren in heet water en stort de bavarois op een plat bord of schaal.1
1
Dien het dessert op met een mangocoulis en garneer eventueel met slagroom en vers fruit.
Citroen-yoghurt Bavarois is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Bramenbavarois met kaneelroom
305 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Aardbeien charlotte
60 min-
Bekijk recept
Bessenbavarois
30 min
Nagerecht
Bekijk recept
Tuinerwtenbavarois
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schnitzel, citroen en courgette
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle makreellasagne met Hollandse garnalen
30 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept