Superchocoladetaart

Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Oven voorverwarmen op 180 graden. Een taartvorm van 20 cm met olie of gesmolten boter bestrijken; bodem en zijkanten met papier bekleden en papier invetten. Meel, cacaopoeder en suiker in een kom doen. Yoghurt, eieren en boter toevoegen en snel tot een soepel deeg kloppen. Geraspte chocolade toevoegen en ingredienten goed mengen. Mengsel in ingevet bakblik gieten en bovenkant vlak maken. Taart 50 minuten bakken of tot een ingestoken vleespen schoon eruit komt. Taart 10 minuten in bakblik laten staan, dan op een rooster laten afkoelen. Voor het glazuur: Chocolade in een kleine hittebestendige kom boven een pan zacht kokend water roeren tot de chocolade is gesmolten; van het vuur halen. Boter en poedersuiker in een kleine kom tot een luchtige massa kloppen. Chocolade en yoghurt of zure room toevoegen en goed kloppen. Met een opstrijkmes glazuur gelijkmatig over de taart verdelen. Naar keuze de bovenkant met verse aardbeien versieren.

Superchocoladetaart is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Superchocoladetaart
20 min Gebak
Bekijk recept
Superchocoladetaart
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept

Superchocoladetaart
20 min Gebak
Bekijk recept
Superchocoladetaart
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept