Voor het schuim
eiwit van 4 eieren,
1 kopje suiker,
2 el cacaopoeder. Voor de gepocheerde peren:
3 peren
2 kopjes champagne,
1 kopje suiker,
1 vanillestokje. Voor de chocoladecreme:
2 kopjes slagroom,
50 gram pure chocolade,
2 el suiker,
1 thl.vanille Hulpmiddelen
Steelpannetje,
Mixer,
Kom,
6 dessertbordjes Hulpmiddelen -
Steelpannetje,
Mixer,
Kom,
6 dessertbordjes Voorbereiding
Meng de suiker en het eiwit in een kom en klop ze stijf met een mixer op de hoogste stand,Het mengsel is klaar als het niet meer glimt,
Roer de cacao er rustig door,
Doe het mengsel in een spuitzak en spuit 6 cirkels van 10cm doorsnee op een bakplaat met bakpapier,
Bak ze gedurende 2 uur in een voorverwarmde oven bij 175 graden cel.
Zet de oven af en laat de bodems afkoelen met de ovendeur dicht
Schil de peren,
Halveer ze en doe ze in een steelpannetje met de champagne,suiker en het vanillestokje,
Breng het geheel aan de kook en zet het vuur laag,
Controleer steeds of de peren al zacht zijn(met een zacht mes moet er gemakkelijk in te steken zijn)
zet het vuur uit en laat de peren in de pan afkoelen,
Als de peren (bijna)afgekoeld zijn schep ze dan met een schuimspaan uit de pan ,
Laat de champagne op een laag vuurtje stroperig worden en laat het afkoelen
De Chocoladecreme:
Verhit de slagroom en de chocolade in een steelpan op een laag vuurtjetotdat er een homogene massa ontstaat,
Haal het geheel van het vuur en laat het afkoelen,
Voeg suiker en de vanille toe en klop het mengsel luchtig met de mixer op de hoogste stand. Bereidingswijze
Plaats een schuimbodem op een bord en vul hem met een chocoladecreme,
Snijd een halve peerin dunne plakjes en leg deze als een waaierop de schuimbodem,
Besprenkel het gebakje met de champagnestroop
Garneer het met chocoladeschaafsel,
U kunt ook nog een bolletje ijs met chocoladesaus toevoegen als u dit wilt.
Herhaal deze stappen voor ieder geb