Romige oesters: doe het spek in een pannetje, schenk er koud water bij en breng dit aan de kook. Kook het spek 4 minuten. Spoel het spek af onder de karaan. Zo wordt het minder zout. Laat het spek uitlekken op keukenpapier en snijd het in dunne plakjes. Verwarm de eierdooiers, wijn en de resterende tabasco au bain marie. (zorg dat de kom het zacht kokend water niet raakt). Klop krachtig tot het mengsel drie-of vier dubbele volume heeft, en het als een lint van de garde loopt. Haal de kom van de pan hen klop tot het mengsel is afgekoeld tot kamertemperatuur. Vouw er de room en chilipeper door. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de reepjes spek uit. Voeg de paprika toe en bak deze 1 minuur mee tot de paprika zacht is maar niet bruin kleurt. Verwarm de oesters met hun vocht 1 minuut in een pan op een laag vuur (niet te lang anders worden de oesters taai). Leg de warme oesters in hun schelpen en schik deze in een ovenschaal, dat gevuld is met grof zeezout zodat ze niet omvallen. Schenk het oestervocht erover. verdeel het spek en de paprika erover, en daarna het eimengsel. Gril de oesters 2 minuten of tot ze goudbruin kleuren. De salsa oesters: Vermeng voor de salsa oesters alle ingredienten behalve de hele korianderblaadjes en het limoensap. Breng op smaak met zout en peper. Laat dit afgedekt 20 minuten rusten bij kamertemperatuur. Leg de oesters in hun schelpen en verdeel er wat limoensap en wat salsa over.
Romige Oesters En Salsa Oesters is een recept van Smulweb.nl