Mosselen In Witte Wijn

4
10-20 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

*Meestal maken wij de mosselen in twee keer klaar. Dus: gebruik van alles per keer de helft.* Mosselen: Doe de wijn in de pan en voeg een derde van de groenten toe. Maal hierover goed wat peper. Zet op het vuur, met het vuur laag en de deksel erop. Was nu volgens voorschrift de mosselen. Is dit bijna gereed (meestal moet je twee a drie keer spoelen), zet dan het vuur hoog, zodat alles kookt. Hou het vuur hoog. De mosselen met hangwater in de pan, wederom goed peperen. Voeg dan de rest van de groenten toe. Deksel erop en eens per minuut zeer goed omschudden. Zijn de mosselen bijna klaar (allemaal open), dan een klont boter erover heen en nog even doorkoken. Mosselen, incl de groenten met schuimspaan uit de pan halen en in de voorverwarmde schaal leggen. Zet deze op de rechaud. Saus: Voeg per bakje een kleine pollepel (kan meer, afhankelijk van smaak) kooknat toe en goed doorroeren. Eten maar.

Mosselen In Witte Wijn is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

broodjes biefstuk uit Portugal
Bekijk recept
Aardbeiensorbetijs met wijn
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Kaasfondue met paddestoelen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scholpakketje met paddenstoelen schol scholfilet sjalotje paddenstoelen kruidenboter stokbrood witte wijn
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Mosselen met mieriksworteldip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept