*Meestal maken wij de mosselen in twee keer klaar. Dus: gebruik van alles per keer de helft.* Mosselen: Doe de wijn in de pan en voeg een derde van de groenten toe. Maal hierover goed wat peper. Zet op het vuur, met het vuur laag en de deksel erop. Was nu volgens voorschrift de mosselen. Is dit bijna gereed (meestal moet je twee a drie keer spoelen), zet dan het vuur hoog, zodat alles kookt. Hou het vuur hoog. De mosselen met hangwater in de pan, wederom goed peperen. Voeg dan de rest van de groenten toe. Deksel erop en eens per minuut zeer goed omschudden. Zijn de mosselen bijna klaar (allemaal open), dan een klont boter erover heen en nog even doorkoken. Mosselen, incl de groenten met schuimspaan uit de pan halen en in de voorverwarmde schaal leggen. Zet deze op de rechaud. Saus: Voeg per bakje een kleine pollepel (kan meer, afhankelijk van smaak) kooknat toe en goed doorroeren. Eten maar.
Mosselen In Witte Wijn is een recept van Smulweb.nl