Verhit de olie en bak hierin de gesnipperde ui en knoflook,voeg na drie min. het gehakt toe en bak dit rul in ca. 5 min. Voeg zout en peper toe en roer de tijm erdoor. Neem de pan van het vuur. Roer de creme fraiche, de slagroom en de geraspte kaas door elkaar. Breng het op smaak met peper en zout. Leg de helft van de aardappelplakjes dakpansgewijs in een grote ovenschaal en bestrooi het met zout en peper. Schep het gehaktmengsel op de aardappellaag, en verdeel de plakjes champignons erover en bestrooi met zout en peper en de gesnipperde peterselie. Dek het geheel af met de rest van de aardappelplakjes en schenk het room-kaasmengsel erover. Dek de schaal af met aluminiumfolie. Bak het gerecht 20 min. in het midden van de oven verwijder dan de folie en bak de schotel bruin en gaar in ca. 25 min. lekker met een groene salade.
Aardappel-champignonschotel is een recept van Smulweb.nl