Met behulp van een scherp mes de taaie schil van de kastanjes kruislings inkerven,ze daarna op een bakplaat leggen en 30 min. in een hete oven zetten[220gr.].De opengesprongen schil en het witte dons van de kastanjes verwijderen.Een lichte siroop koken van 1/8 liter water en de suiker.Hierin de kastanjes in 10 min. gaar koken,daarna 15 min. laten afkoelen.De gare kastanjes stuk wrijven en vervolgens door een zeef met grove mazen of liever nog door een grove rasp [met het snijvlak naar onderen gericht]drukken,zodat er korte kastanjesliertjes of korrels ontstaan.Niet roeren.De slagroom stijf slaan en met poedersuiker en vanillesuiker op smaak brengen.Een krans van slagroomrozetten rondom de kastanje′rijst′ spuiten en op elke rozet een halve geconfijte kers zetten. Dit is een zeer voedzaam nagerecht Tip:wanneer u in plaats van verse kastanjes,kastanjes uit blik gebruikt is dit gerecht aanzienlijk sneller gereed
Kastanje'Rijst' Naar Weens Recept is een recept van Smulweb.nl