Valentijnsdag:chocolade-vijgenpanforte

4
Langer dan 2 uur -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Gebruik van de sinaasappel zowel het sap als de zestes. Voor de noten kunt u amandelen, pecannoten en hazelnoten gebruiken.Benodigde materialen: een koekenpan, een keukenmachine en een boterkoekvorm De noten licht aanzetten in een droge, hete koekenpan en daarna grof hakken. Vijgen in kleine stukjes snijden en daarna marineren in de Grand Marnier met zowel het sap en de zestes van de sinaasappel. Voeg de suiker bij het ei en roer dit glad. Smelt zowel de boter als de chocolade au-bain-marie en maal de Bastognekoeken fijn in de keukenmachine. Voeg de gesmolten boter, gesmolten chocolade, de noten, vijgen en de Bastogne bij elkaar en meng het geheel goed door. Sla het eimengsel met de suiker au-bain-marie op tot de suiker opgelost is. Meng het eimengsel en het notenmengsel door elkaar. Vet een boterkoekvorm licht in met zonnebloemolie en doe het mengsel hierin Zet de panforte 24 uur op een koele plaats. Zet om de panforte te storten de bakvorm eerst heel even op het vuur, zodat de bodem een beetje smelt en loskomt van de vorm. Daarna omdraaien en in kleine stukjes snijden

Valentijnsdag:chocolade-vijgenpanforte is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker


Heerlijke Jamaica Joe Cocktail Voor Valentijnsdag
Voorgerecht
Bekijk recept
Valentijnsdag: Vurige Rumbananen
10-20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Valentijnsdag: Fudge
30-60 min -
Bekijk recept
Valentijnsdag: Gespietste Oesters
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept