*Hazerug-Bessen/Portsaus*

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Oven voorverwarmen op 200 graden. In 50 gram boter de uitjes lichtbruin bakken en uit de boter scheppen op een bord. Dan de Hazerug met zout en peper bestrooien en in de braadslee leggen. Braadboter over de haas verdelen en de uitjes. De hazerug 20 minuten braden. Na 10 minuten met het braadvocht bedruipen. Hazerug in een voorverwarmde schaal leggen en met het deksel erop tot gebruik warm houden. Braadslede op het vuur zetten, en de rode wijn toevoegen en de aanbaksels losroeren. In een (koeke-) pannetje overdoen en tot de helft in laten koken. Dan de Wildfond, rode bessengelei, port (van de rozijnen) en de kruidnagel toevoegen en weer laten inkoken tot 1 dl stroperig vocht. Uitjes en de rozijnen toevoegen. Saus van het vuur nemen en dan de klontjes koude boter er een voor een door kloppen. De 2 Hazerugfilets met een scherp ietwat buigzaam mes van het bot snijden en in schuine plakjes snijden (trancheren). De Haas over de voorverwarmde borden verdelen en de saus erover en erom scheppen.

*Hazerug-Bessen/Portsaus* is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Hertenbiefstuk met portsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde hertenbiefstuk met portsaus
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsschnitzel met portsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenbiefstuk met specerijen-portsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Lauwe Salade Met Hazerug En Cranberrydressing
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Hazerug (De Saus Ervoor)
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept
Roomkreeftensaus Bij Hazerug
0-10 min -
Bekijk recept
Andalusische Hazerug
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept