Eendeborstfilets uit de marinade nemen en met keukenpapier goed droogdeppen. In braadpan 50 gr. boter verhitten. Eendeborstfilets in ca. 10 min. bruin en rose bakken. (halverwege keren)Intussen schaal en 4 bordjes voorverwarmen. Eendeborstfilets op schaal leggen en bestrooien met zout en peper. Afdekken met alufolie en 10 min. laten rusten. Intussen braadvet uit braadpan schenken. Marinade in de pan schenken en op hoog vuur (zonder deksel) In ca. 5 min tot tweederde laten inkoken. Slagroom erdoor roeren en nog 3 min. laten inkoken. Braadpan van vuur nemen en met garde stukjes boter een voor een door vocht kloppen tot een gebonden saus ontstaat. (Pas volgende stukje boter toevoegen als vorige geheel is opgenomen) Op smaak brengen met zout en peper. Saus overdoen in sauskom. Eendeborstfilets in dunne plakjes snijden. Op 4 warme borden plakjes eendeborst waaiervormig rangschikken. Beetje saus erover schenken. Sinaasappelschilreepjes erover strooien en garneren met partjes sinaasappel
Eendeborst Met Sinaasappel-Honingsaus is een recept van Smulweb.nl