Verwarm de frambozen in een steelpannetje tot het fruit zacht is. Pureer in de keukenmachine. Week de gelatine in koud water en roer door de warme frambozenpuree. Laat enigszins afkoelen en roer dan de mascarpone erdoor. Breek de chocolade in stukjes en verwarm au-bain-marie in een grote schaal. Sla de eiwitten stijf in een brandschone kom. Haal de gesmolten chocolade van het vuur en klop de eidooiers er een voor een doorheen. Schraap de kern uit het vanillestokje en roer samen met de rum door het chocolademengsel. Klop de slagroom stijf. Schep een paar lepels eiwit door het chocolademengsel en probeer het luchtig te houden. Spatel vervolgens overig eiwit en slagroom erdoor. Verdeel de helft van het mengsel over 4 kommetjes. Schep de frambozenmousse erop en dek weer af met een laag chocolademousse. Laat minimaal 4 uur opstijven.
Witte Chocolademousse Met Frambozen is een recept van Smulweb.nl