Bloemkoolcouscous: Hak de bloemkool fijn en breng op smaak met olijfolie, citreonsap, chardonnay-azijn, suiker en peper en zout. Ras-el-hanoutmayonaire: Meng de mayonaise met de ras-el-hanoutkruiden, honing, citroenschil en knoflook. Grill vier coquilles kort. Snijd vier coquilles in plakjes en marineer ze met olijfolie, citroensap en peper en zout. Avocadocreme: Cutter het vruchtvlees van de avocado met verwarmde room, gelatine, olijfolie en citroensap. Breng op smaak met suiker, peper en zout en zet koud. Saus: Verwarm de schaaldierenjus. Voeg boter en room toe en mix. Dresseer gerecht 1: Spuit strepen avocado en ganzenlevercreme op de foccacia en beleg met gemarineerde coquilles. Dresseer gerecht 2: Schik de gegrilde coquilles op de bloemkoolcouscous en treng rondom strepen mayonaise. Serveer de gerechten na elkaar, eerst de coucous, dan de focaccia. Serveer de saus aan tafel.
Twee Bereidingen Van Coquilles Saint Jacques is een recept van Smulweb.nl