Begin met het maken van de vulling. Braad het gehakt, pel en snipper 1 ui en bak deze mee. Voeg de rozijnen en de mais toe. Voeg daarna de tomatenpuree, 1 theelepel kaneel een snufje komijn en een beetje gemalen kruidnagel toe. Giet een beetje rode wijn hierbij en laat dit even een kwartiertje pruttelen. Voeg op het laatste de (voorzichtig) fijn gesneden pepertjes toe. Laat het nog even staan. Begin alvast met de saus. Neem een keukenmachine en versnipper de ui en het teentje knoflook. Voeg hierbij de 2 blikken gepelde tomaten en maal alles tot een constante massa. Strijk de koekenpan in met olijfolie en zet deze op het vuur. Bak het tomatenmengsel. Ondertussen klop je de creme fraiche en het ei goed door elkaar. Dit moet nu bij het tomatenmengsel. Doe eerste een schepje van het warme tomatenmengsel bij de creme fraiche en klop dit door elkaar en voeg dit vervolgens toe aan het tomatenmengsel. Neem de koekenpan van het vuur af na het goed gemengd te hebben. na het toevoegen van de creme fraiche mag het mengsel niet meer koken.Verwarm de oven voor op 250 graden (hete lucht) Vet de ovenschaal in. Vul de tortilla′s met het pittige gehakt mengsel en rol deze op en leg ze een voor een in de ovenschaal. Nadat alle tortilla′s in de ovenschaal gelegd zijn overgiet je dit met de saus. Strooi de geraspte kaas er over heen. De schaal gaat ongeveer 20 minuten de oven in.