Roer in een steelpan met een dikke bodem 120 gram suiker door het water en het limoensap. Kook zachtjes en roer tot de suiker is opgelost. Breng dan, zonder te roeren, de siroop aan de kook en kook die tot goudbruine karamel. Verwarm intussen 4 vormpjes in een op 180 graden (gasstand 4) voorverwarmde oven. Verdeel de karamel over de hete vormpjes en zorg ervoor dat de zijkanten en bodems egaal bedekt worden. Laat de vormpjes bij kamertemperatuur afkoelen. Hak de chocolade in kleine stukjes en verhit die samen met de melk en het kaneelstokje. Roer nu en dan om de chocolade op te lossen. Klop de eieren en eidooiers samen met de overgebleven suiker enigszins schuimig. Klop geleidelijk de hete chocolademelk erdoor. Verwijder het kaneelstokje. Giet de chocoladecustard voorzichtig in de vormpjes en zet in een braadslede die zover met water gevuld is dat het tot halverwege de zijkant van de vormpjes reikt. Zet de braadslede voorzichtig in de oven en bak de puddinkjes 20-25 minuten, of tot ze gestold zijn en een mes dat erin gestoken wordt er schoon uitkomt. Laat de puddinkjes op kamertemperatuur afkoelen en zet ze enige uren, of een nacht in de koelkast. Maak de puddinkjes los door een mes langs de zijkanten te halen en keer ze op de bordjes om.
Mexicaanse Chocoladeflan is een recept van Smulweb.nl