Marokkaanse Kaasfondue

4
20-30 min -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Rol de plakjes lamsham op en steek ze aan satestokjes. Snijd de paprika in stukken. Haal de blaadjes van de struikjes witlof los. Snijd het brood in blokjes. Rasp beide soorten kaas grof. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil dun af pers vervolgens de sinaasappel uit. Snipper de ui en hak de amandelen grof .Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin. Wrijf de bodem van de caquelon in met het doorgesneden teentje knoflook. Voeg de melk en het sinaasappelrasp toe en breng dit op matig hoog vuur tegen de kook aan. Roer geleidelijk de kaas erdoor en verwarm het geheel al roerende op een matig hoog vuur tot alle kaas gesmolten is. Maak de ma?zena aan met het sinaasappelsap en voeg dit al roerende toe aan de fondue. Blijf roeren tot een gladgebonden fondue ontstaat. Roer de ui, een snufje kaneel en een snufje peper erdoor. Strooi de amandelen en koriander erover. Zet de kaasfondue op een rechaud met de lamsham, lof, paprika en brood eromheen. Lekker met een gemengde salade.

Marokkaanse Kaasfondue is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Driekazenfondue
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaasfondue met paddestoelen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geitenkaasfondue
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse kaasfondue
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Couscous met koolraap
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met kip en peterselie
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse lamsspiesjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse couscous-falafelschotel
13 min Hoofdgerecht
Bekijk recept