Snijd de paprika?s en de uien in vieren en leg ze in een koude braadpan. Doe er de pepertjes, ananas en venkel bij. Sprenkel er 3 flinke scheuten olijfolie bij, strooi er peper en zout op en schud door elkaar totdat alles gelijkmatig verdeeld is. Leg de kip er bovenop, sprenkel er een beetje olie over en zet hem 1 uur in het midden van de voorverwarmde oven. De kip is klaar als je de botjes makkelijk uit de poten kunt trekken. Schep als de kip klaar is de braadsappen over de kip. Haal de kip met de helft van de groente en ananas uit de pan, leg ze op een bord en laat ze 5 minuten afkoelen terwijl je de saus maakt. Doe de rest van de groente en de ananas met de suiker en balsamicoazijn in een keukenmachine en breng het mengsel op smaak met zout. Pureer dit alles tot een heerlijke saus - voeg als dat nodig is wat kokend water toe om de saus smeuiger en dunner te maken. Om hem nog gladder te maken kun je de saus zelfs door een grove zeef wrijven, maar ik doe dat niet. Breng hem op smaak met peper en zout. Eerlijk gezegd kan ik niets lekkerders verzinnen om bij deze kip te serveren dan wat eenvoudige, roergebakken noedels, of wat gestoomde of gekookte rijst. Zet de kip en de groenten gewoon midden op tafel en val aan.
In De Pan Gebraden Kip Met Zoetzure Saus is een recept van Smulweb.nl