Pel de ui en de knoflook. Snijd de ui in ringen. Maak de paprika schoon en snijd hem in dunne reepjes. Maak de peper schoon en snijd hem in ringetjes. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in schuine stukjes van ca 3 cm. Was en snij het korianderzaad grof. Kneus de peperkorrels en het korianderzaad. Was en controleer de mosselen. Verhit de olie in een ruime (mossel)pan en fruit de rode ui met de uitgeperste teentjes knoflook, de paprika, de peperringetjes, de bosuitjes, de peperkorrels en de korianderzaadjes al omschepend. Voeg de tomatenpuree en de wijn toe en breng alles omscheppend aan de kook. Voeg de mosselen en het korianderblad toe en maal er peper boven. Schep alles om. Sluit de pan en breng alles snel aan de kook. Kook de mosselen in ca 5 min. gaar. Schud ze tussentijds een keer om.