Rooster de pepers (indien vers) en pel ze. Week de verse pepers 20 minuten in water met zout en azijn. Laat uitlekken en dep goed droog. Komen de pepers uit een blik, droog ze dan goed af. Snij ze overlangs in maar niet door en verwijder zaad en zaadlijsten. Pureer de tomaten, de ui en de knoflook in de blender. Verhit 1 eetlepel olie in de pan en voeg de tomatenpuree toe, breng aan de kook. Verminder het vuur en voeg 1 eetlepel zout, laurier en peper toe. Laat afgedekt 10 minuten zacht sudderen. Leg in elke peper een schijfje kaas en zet apart. Klop de eiwitten tot sneeuw en roer er daarna de eierdooiers een voor een door. Doe de bloem op een bord en draai er de pepers door. Haal ze daarna door het eibeslag, tot ze helemaal bedekt zijn. Verhit 1 cm olie in een pan en bak er de pepers met twee tegelijk in tot ze aan alle kanten lichtbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Leg de pepers voorzichtig in de tomatensaus.
Chiles Rellenos (Gevulde Pepers) is een recept van Smulweb.nl