Pepers halveren, zaadjes verwijderen. Wok verhitten. Sesamzaad snel roosteren, op bord laten afkoelen. In schoongeveegde wok pepers en chilipepertjes ca 4 min roosteren. Afblussen met 1 dl water. Pepermengsel overdoen in kom en ca 10 min laten afkoelen.Tomaten inkruisen, onderdompelen in kokend water en ontvellen.Tomaten in vieren snijden, zaadjes verwijderen en in stukjes snijden. Banaan pellen, in plakjes snijden. In keukenmachine pepermengsel met tomaat, banaan,piment, kaneel en sesam tot gladde saus pureren. Ui pellen en snipperen. In wok olie verhitten. Spekblokjes en ui ca. 3 min zachtjes bakken. Tomatensaus toevoegen en ca. 5 min laten sudderen. Kipffilet in grove stukken snijden. Caourgette wassen en in plakken snijden. Bouillontablet voven saus verkruimelen, 2-3 dl water toevoegen en saus verwarmen. Kip en courgette in saus leggen en in ca. 15 min zachtjes gaar stoven. Eventueel water toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper.
Mexicaanse Kipfilet In Pikante Saus is een recept van Smulweb.nl