4 minuten-Schraap het merg uit het vanillestokje. Roer de boter samen met het vanillemerg en de helft van de fructose tot een glanzend massa. 4 minuten-Scheid de eieren in dooiers en eiwit. Klop de dooiers schuimerig met de rest van de fructose en klop daarna in een schone vetvrije kom de eiwitten stijf. 4 minuten-Roer het botermengsel luchtig door het stijfgeslagen eiwit en daarna door de schuimerige geklopte eidooiers. Meng het meel met het zout door de botereimengsel. Verdeel het deeg in 2 gelijke delen. 4 minuten-Meng door het ene deel de kaneel,kardemompoeder en de nootmuskaat waardoor het beigebruin wordt. Het andere deel blijft lichtgeel. 4 minuten-Verwarm de grill op de hoogste stand voor. Beboter de springvorm en schep hierin een dun laagje van het lichte beslag. Schuif de springvorm op het bovenste rooster onder de grill. 4 minuten-Het beslag is na ene minuten al gaar en hierop kan je dan een dun laagje beigebruin op worden geschept. Ook deze laag moet enkele minuten onder de hete grill totdat het gaar is. 74 minuten-Deze handeling herhalen totdat het beslag op is. Nadat er 6 laagjes zijn aangebracht moet de springvorm op een lager rooster onder de grill worden gezet. De spekkoek is klaar als het bovenste laagje gaar is.