Piccalilly

20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Vermeng in een kommetje mosterdzaad, kerriepoeder, koenjit, zoetstof of fructose en tarwevolkorenmeel. Voeg wat van de 1/2 liter azijn toe en maak er een glad papje van zonder klonten. Voeg de olie, de knoflook en de gemberpoeder toe. Breng in een pan de rest van de azijn aan de kook en klop er met een garde het kruidenpapje door totdat een dikke en gladde mosterdsaus ontstaat. Neem de saus van het vuur af. Breng in een grote pan water met zout aan de kook. Voeg de in blokjes gesneden groente toe en blancheer ze 2 minuten. In een vergiet de groenten onder koud stromend water laten afkoelen en uit laten lekken. 3 Glazen jampotjes met schroefdeksel in heet sodawater afwassen. Goed naspoelen met heet water. De potjes omgekeerd op een schone theedoek laten uitlekken. De afgekoelde groenten door de mosterdsaus roeren. Schep de piccalilly in de schone potjes. Sluit de potjes af en laat de potjes nog 1 tot 2 weken dicht zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Piccalilly is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Lekker potje piccalilly
35 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept
Scampi met asperges en serranoham
50 min Voorgerecht
Bekijk recept
Klassieke boerenkoolstamppot
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Lekker potje piccalilly
35 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept
Scampi met asperges en serranoham
50 min Voorgerecht
Bekijk recept
Klassieke boerenkoolstamppot
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept