Piccalilly

Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 In pan twee liter water aan kook brengen en in vijf minuten groenten knapperig en gaar koken.
  • 2 Spoel groenten goed af in koud water en laat in vergiet uitlekken.
  • 3 Meng mosterdpoeder, kurkuma(koenijt), kerriepoeder, bloem en suiker en roer goed door elkaar.
  • 4 Doe knoflook erbij en voeg al roeren gembersiroop, olie en drie eetlepels azijn erbij.
  • 5 Blijft roeren tot een glad papje ontstaan.
  • 6 Nog drie eetlepels erover roeren.
  • 7 In een pan de rest van de azijn aan kook brengen en al roerend de kruiden papje aan azijn toevoegen en voor twee minuten laten doorkoken(af en toe roeren).
  • 8 Laat het iets afkoelen. EN VERDER
  • 9 Was drie jampotjes met schroefdeksel, (met een inhoudsmaat van 450 g) goed met sodawater en erna goed afspoellen met koud water. 1
  • 0 Gewassen potjes op schone theedoek omgekeerd laten uitlekken. 1
  • 1 Groenten door mosterdsaus scheppen en goed roeren tot alles goed gemengd is. 1
  • 2 Piccalilly in potten scheppen en er etiketten plakken met naam en bereidingsdatum/vervaldatum. 1
  • 3 Laat deze potten nog minstens twee weken dicht zodat de smaken goed in groenten kan trekken.

Piccalilly is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Lekker potje piccalilly
35 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept
Scampi met asperges en serranoham
50 min Voorgerecht
Bekijk recept
Klassieke boerenkoolstamppot
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Lekker potje piccalilly
35 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept
Scampi met asperges en serranoham
50 min Voorgerecht
Bekijk recept
Klassieke boerenkoolstamppot
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept