1 In pan twee liter water aan kook brengen en in vijf minuten groenten knapperig en gaar koken.
2 Spoel groenten goed af in koud water en laat in vergiet uitlekken.
3 Meng mosterdpoeder, kurkuma(koenijt), kerriepoeder, bloem en suiker en roer goed door elkaar.
4 Doe knoflook erbij en voeg al roeren gembersiroop, olie en drie eetlepels azijn erbij.
5 Blijft roeren tot een glad papje ontstaan.
6 Nog drie eetlepels erover roeren.
7 In een pan de rest van de azijn aan kook brengen en al roerend de kruiden papje aan azijn toevoegen en voor twee minuten laten doorkoken(af en toe roeren).
8 Laat het iets afkoelen. EN VERDER
9 Was drie jampotjes met schroefdeksel, (met een inhoudsmaat van 450 g) goed met sodawater en erna goed afspoellen met koud water. 1
0 Gewassen potjes op schone theedoek omgekeerd laten uitlekken. 1
1 Groenten door mosterdsaus scheppen en goed roeren tot alles goed gemengd is. 1
2 Piccalilly in potten scheppen en er etiketten plakken met naam en bereidingsdatum/vervaldatum. 1
3 Laat deze potten nog minstens twee weken dicht zodat de smaken goed in groenten kan trekken.