BEREIDING VLEES: 1. Braad vlees bruin in koekenpan.
2. Voeg de uienringen toe en laat ze glazig worden.
3. Voeg knoflook toe en laat even mee fruiten.
4. Roer de bloem erdoor en laat bloem even kleuren.
5. Verwarm brandewijn en verdeel over vlees en steek aan en temper vuur.(let op!!!- afsuigkap uit!!!)
6. Doe vleesmengsel in braad of stoofpan.
7. Voeg de opgebonden bouquet met gestoten peperkorrels en zout aan vlees mengsel toe en doen de bouillon en rode wijn in de koekenpan en maak bak resten los en breng deze aan kook.
8. Voeg vocht bij vlees mengsel en kook voor twee uur tot vlees zacht is.
9. Een half uur van tevoren de champignons toevoegen. BEREIDING POTBROODDEKSEL: 1. Zeef meel zout en bakpoeder samen en wrijf margarine met vingertoppen door meel tot een fijn luchtige massa.
2. Meng ei met melk en maak een stevige brooddeeg.
3. Rol uit tot 1cm dikte.(zo 20cm in doorsnee) VERDER: 10. Doe nu de gare vlees met silveruitjes in ovenschaal (verwijder bouquet) en doe de potbrooddeksel erop. 11. Bak vir 30 min. bij 210-220*C met deksel op braadpan tot de potbrooddeksel goud-bruin en gaar is.(ik doe altijd de braadpan in de oven waar ik de vlees in gaarde en doen dan de bijpassende deksel ook op de braadpan in die oven om de deeg te kunnen stomen)
Jachtschotel Met Potbrood-deksel 2 is een recept van Smulweb.nl