Hertenbiefstuk Met Sjalottenjus

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Laat de wijn met fond in een pan op hoogvuur tot eenderde inkoken. Verhit in een pan de olie en 25 g olie. Schep de gehalveerde sjalotten erdoor, bestrooi het met zout en peper en laat het afgedekt in 15-20 minuten gaar bakken, regelmatig omscheppen. Neem de pan van het vuur en zet de sjalotten tot gebruik apart. Schil de gember en snij deze in plakjes. Verwarm de oven voor op 100C. Roer de stroop door de sjalotjes en verwarm het geheel zachtjes. Verhit in een koekenpan de rest van de boter en bak de biefstuk in 3 minuten bruin, halverwege keren. Leg de biefstuk in een ovenschaal of bakplaat in de oven nog 8-10 minuten rosé laten worden. Roer de gember, 1 el tijm en kardemom door het bakvet en laat het 1-2 minuten bakken. Schenk het ingekookte wijnmengsel erbij en jus laat het nog 3 minuten op hoog vuur inkoken. Schenk de jus boven de sauskom door een zeef. Verdeel de biefstuk, jus en sjalotten over vier borden en bestrooi deze met tijm en peper.

Hertenbiefstuk Met Sjalottenjus is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Hertenbiefstuk met sjalottenjus
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Langzaam gegaarde eendenborstfilet met sjalottenjus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Beefmedaillons met gorgonzola en sjalottenjus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bonito Op Mediterrane Groenten En Sjalottenjus
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Hertenbiefstuk in rodeportsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenbiefstuk met kastanjechampignons en aspergepunten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenbiefstuk met portsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rodewijn-wildfondue met linzen
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept