De ui en de knoflook pellen en fijnsnipperen. De draden van de bleekselderij verwijderen, de stengels wassen en kleinsnijden. Het zaad en de zaadlijsten uit de paprika verwijderen, het vruchtvlees wassen en in blokjes snijden. De kipfilets in blokjes snijden. De boter in een ovenvaste schaal in 2 tot 3 minuten op vol vermogen laten smelten. De ui, knoflook, bleekselderij en paprika erdoor roeren en (onafgedekt) 6 tot 7 minuten op vol vermogen verwarmen tot de groenten beetgaar zijn. De blokjes kip erdoor scheppen en alles (afgedekt) 5 minuten op vol vermogen verwarmen. De worcestershiresaus, tomatenpuree, het paprikapoeder, de cajunkruiden, de cayenne- en zwarte peper erdoor roeren en alles (afgedekt) 2 tot 3 minuten op vol vermogen verwarmen. De maizena met het water gladroeren en het papje met de garnalen door het kipmengsel scheppen. Het gerecht (afgedekt) 4 tot 6 minuten op vol vermogen verwarmen tot het heet en gebonden is. De etouffee eventueel op smaak brengen met zout en peper, garneren met kleingesneden lente-ui en peterselie.
Cajun-stoof (etouffee) is een recept van Smulweb.nl