Fruit de resterende spaanse peper, de paprika′s en de ui in een grote ondiepe sauspan met 1 eetl. olie totdat ze zacht zijn. Roer de bloem erdoor en laat 1 minuut zachtjes meebakken. Voeg de uitgelekte kidneybonen toe en roer de tomatenpuree erdoor. Doe de witte wijn erbij en laan 3 minuten koken. Snijd de tomaten in stukken en doe ze in de pan. Als de saus te dik is wat bouillon of water toevoegen en op laag vuur laten pruttelen. Bak in een voorverhitte koekenpan de kipfiletreepjes 5 minuten totdat ze rondom bruin zijn. Doe ze in de chilisaus en laat het geheel nog 8-12 minuten zachtjes afgedekt garen. Snijd de resten van paprika, ui en spaanse peper fijn, fruit ze even en voeg de rijst toe. Voeg kurkuma, cayennepeper en kippenbouillon toe. Aan de kook brengen en zachtjes 15-20 minuten laten koken, tot de rijst gaar is.
Chilikip Met Mexicaanse Rijst is een recept van Smulweb.nl