Chilikip Met Mexicaanse Rijst

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Fruit de resterende spaanse peper, de paprika′s en de ui in een grote ondiepe sauspan met 1 eetl. olie totdat ze zacht zijn. Roer de bloem erdoor en laat 1 minuut zachtjes meebakken. Voeg de uitgelekte kidneybonen toe en roer de tomatenpuree erdoor. Doe de witte wijn erbij en laan 3 minuten koken. Snijd de tomaten in stukken en doe ze in de pan. Als de saus te dik is wat bouillon of water toevoegen en op laag vuur laten pruttelen. Bak in een voorverhitte koekenpan de kipfiletreepjes 5 minuten totdat ze rondom bruin zijn. Doe ze in de chilisaus en laat het geheel nog 8-12 minuten zachtjes afgedekt garen. Snijd de resten van paprika, ui en spaanse peper fijn, fruit ze even en voeg de rijst toe. Voeg kurkuma, cayennepeper en kippenbouillon toe. Aan de kook brengen en zachtjes 15-20 minuten laten koken, tot de rijst gaar is.

Chilikip Met Mexicaanse Rijst is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met ballen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Chilikip met geroosterde aardappelen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gewokte lemongrass-chilikip met noedels en sugarsnaps
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chilikip Salade Met Blue Dressing
30-60 min -
Bekijk recept
Chilikip Met Pijnboompitten
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept