Bereiding
Hak de salami, uien, knoflook, paprika en rode pepers (inclusief zaadjes) fijn en bak ze eventjes aan in een beetje olijfolie, ongeveer 3 minuutjes. Doe nu het gehakt erbij en laat het zo 5 minuten op hoog vuur bruin bakken. Voeg nu de vodka, het bier en de kippenbouillon (inclusief laurier/kruidnagels), flink wat zwarte peper, de rozemarijntakjes en de gezeefde tomaat aan het mengsel toe, roer het goed door elkaar, zet het vuur laag, doe het deksel op de pan en laat het zo ongeveer 1 uur staan pruttelen. Smelt de boter in een ander pannetje, doe er de bloem bij en laat het op laag vuur een beetje glazig worden, goed door elkaar roeren met een garde zodat het bindt. Giet er nu de melk bij, roer het goed door en breng het op hoog vuur aan de kook. Voeg, vlak voordat het gaat koken, de geraspte oude kaas, of kaaspoeder, het paprikapoeder en de nootmuskaat naar smaak erdoor heen, blijven roeren met de garde zodat het een mooie gladde saus wordt. Leg de tortillas nu op een bord, bedek ze met de rode vulling, en rol ze stevig op. Snijd ze nu in de breedte doormidden, en dan nogmaals, zodat je 4 ongeveer gelijke stukken overhoudt. Leg ze in een ovenschaal, giet de saus erover heen, en laat het zo′n 10 minuutjes in de oven staan op 200 graden. Heerrrrrlijk!