Voorbereiding In een plastic zak kipfilet, salsa, olijfolie, limoensap, tequila, knoflook, ui en paprika doen en minstens 2 uur laten marineren. Bak daarna de kipfilet, nadat je die hebt laten uitlekken. Af laten koelen en in blokjes snijden. Ui en paprika ui marinade halen en fijnsnijden, in 2 el boter ui en paprika bakken. In een schaal doen en kip met de gehakte pepertjes er door roeren. Apart zetten en in de pan de overgebleven boter doen samen met de chilipoeder, korianderpoeder en komijn. Bouillon er door roeren, aan de kook brengen. Van het vuur halen en de sour cream er door roeren samen met de helft van de kaas. Ongeveer 1 dl saus bij het kipmengsel doen. Oven voorverwarmen op 180 C. Overgebleven marinade in een pannetje doen. Aan de kook brengen en de tortillas erin dippen om ze wat zachter te maken. Kipmengsel in tortillas scheppen en die oprollen en in een ovenschaal leggen. Overgebleven saus er over schenken met eventueel de marinade. Als ze bijna klaar zijn, na 15-20 minuten, de kaas er over strooien.
Santa Fe Kip Enchiladas is een recept van Smulweb.nl