Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit de olie in een middelgrote pan, voeg de ui en de knoflook toe en fruit ze zachtjes, maar laat ze geen kleur krijgen. Voeg de tomaten, de tomatenpuree, de olijven, de schoongemaakte en in stukjes gesneden peper, de paprika en de djintan toe. Breng alles aan de kook, leg de deksel op de pan en kook het mengsel ca 15 minuten tot het vrij dik is; neem eventueel de deksel van de pan af. Roer er de verbrokkelde tonijn door. Roer de kwark en het ei in een kommetje door elkaar. Schep de helft van het tomatenmengsel in een lage ovenschaal. Strooi er de helft van de geraspte kaas over. Spreid het eiermengsel er over uit en dek dit af met tortillareepjes. Lepel er de rest van het tomatenmengsel over en bestrooi het geheel met de rest van de geraspte kaas. Bak het gerecht, onafgedekt, 30 minuten in de oven tot het borrelt en de bovenkant bruin is.
Mexicaans Tonijngerecht is een recept van Smulweb.nl