Dit gerecht houdt het midden tussen een stoofschotel en een dikke soep. De bruine bonen eventueel in een zeef onder koud stromend water afspoelen en laten uitlekken. De spekblokjes in een ovenvaste schaal afgedekt met keukenpapier in 8 tot 10 minuten op vol vermogen uitbakken. Halverwege het uitgelopen spekvet afschenken en het spek losroeren. Intussen de ui en de knoflook pellen en fijnsnipperen. Het zaad en de zaadlijsten van de paprika verwijderen, het vruchtvlees wassen en in blokjes snijden. De ui en de knoflook door het uitgebakken spek scheppen en onafgedekt in 3 tot 4 minuten op vol vermogen glazig fruiten. De blokjes paprika en courgette toevoegen en alles afgedekt 5 tot 7 minuten op vol vermogen verwarmen. De bruine bonen met de blokjes knoflookworst en ham en de rode wijn erdoor scheppen en naar smaak zout en vers gemalen peper erdoor roeren. De schotel afgedekt in 18 tot 20 minuten op half vermogen door en door warm laten worden. Vlak voor het opdienen bestrooien met de peterselie.
Bruine Bonen Met Rode Wijn is een recept van Smulweb.nl