Bruine Bonen Met Rode Wijn

4
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Dit gerecht houdt het midden tussen een stoofschotel en een dikke soep. De bruine bonen eventueel in een zeef onder koud stromend water afspoelen en laten uitlekken. De spekblokjes in een ovenvaste schaal afgedekt met keukenpapier in 8 tot 10 minuten op vol vermogen uitbakken. Halverwege het uitgelopen spekvet afschenken en het spek losroeren. Intussen de ui en de knoflook pellen en fijnsnipperen. Het zaad en de zaadlijsten van de paprika verwijderen, het vruchtvlees wassen en in blokjes snijden. De ui en de knoflook door het uitgebakken spek scheppen en onafgedekt in 3 tot 4 minuten op vol vermogen glazig fruiten. De blokjes paprika en courgette toevoegen en alles afgedekt 5 tot 7 minuten op vol vermogen verwarmen. De bruine bonen met de blokjes knoflookworst en ham en de rode wijn erdoor scheppen en naar smaak zout en vers gemalen peper erdoor roeren. De schotel afgedekt in 18 tot 20 minuten op half vermogen door en door warm laten worden. Vlak voor het opdienen bestrooien met de peterselie.

Bruine Bonen Met Rode Wijn is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

broodjes biefstuk uit Portugal
Bekijk recept
Aardbeiensorbetijs met wijn
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Kaasfondue met paddestoelen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scholpakketje met paddenstoelen schol scholfilet sjalotje paddenstoelen kruidenboter stokbrood witte wijn
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Varkenshaasje met champignons
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Klassiek recept voor verloren brood
Bekijk recept
Varkensreepjes met bruin bier
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saté van visgehakt en kokos
30 min Bijgerecht
Bekijk recept