In kommetje boemboe nasi-goreng in 1,5 deciliter heet water circa 10 minuten laten weken. Intussen winterpeen schoonmaken, wassen en in stukken van circa 4 centimeter snijden. Stukken in lengte in luciferreepjes snijden. Peper uit bami-pakket halveren, zaadlijsten en zaadjes verwijderen en in reepjes snijden. In soeppan olie verhitten. Boemboe nasi-goreng met weekvocht, wortel, peper, ui, prei, en kool uit bami-pakket evtueel samen met kipfilet ongeveer 4 minutem al omscheppend bakken. Toevoegen: Bonen met vocht, boemboe sate en 1,5 liter water. Bouillontabletten erboven verkruimelen. Aan de kook brengen en circa 10 minuten zachtjes laten koken. Tauge uit bami-pakket erdoor roeren en circa 1 minuut meeverwarmen. Op smaak brengen met sambal en ketjap.
Indische Bruine Bonensoep is een recept van Smulweb.nl