Uienchutney Met Rozemarijn En Balsamicoazijn.

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak 2 potten van 1/2 liter of 4 van een 1/4 liter met bij behorende deksels met zeer heet water schoon.Leg de ongepelde knoflook bol 2 minuten in kokend water.Laat de knoflook onder koud stromend water afkoelen.Pel hem en druk de teentjes eruit.Pel de uien en snijd ze in partjes.Verwarm de olie in de braadpan en bak de knoflook tenen 3 minuten zachtjes zonder ze te laten kleuren.Voeg de uien,rozemarijn,2 theelepels zout en 1 eetlepel peper toe en roerbak het geheel 2 minuten.Roer de suiker en de azijn erdoor en breng het op hoog vuur aan de kook.Zet het vuur laag en laat het 45 minuten zachtjes koken,tot bijna al het vocht verdampt is.Regelmatig even omroeren.Vul de schoongemaakte potten met de chutney.Laat de chutney in de koelkast of kelder 3 weken rijpen.

Uienchutney Met Rozemarijn En Balsamicoazijn. is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Rodekool met rozijnen
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ratatouille uit de oven
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Bavette met cranberry-uienchutney en blauwekaaspuree
1u10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rucolastamppot met rode uienchutney
30 min-
Bekijk recept
Malse varkenshaas met bramen-rode uienchutney
40 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinaziesalade met bacon, ei en uienchutney
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept