Snijd de ui, de prei, de wortel en de venkel in fijne reepjes. Kook de mosselen open met wat gesnipperde ui, de witte wijn en de selderij blaadjes en kruid royaal met peper. Hou enkele mosselen opzij en haal de anderen uit hun schelp. Zeef het kooknat en breng dit aan de kook met de visbouillon. Bind wat bij met de roux, voeg de groenten reepjes toe en laat sudderen. Voeg de aardappelblokjes toe als de groenten bijna gaar zijn en laat nog 5 minuten sudderen. Snijd alle visfilets in kleine stukken, voeg deze aan de soep toe en laat nog 5 minuten sudderen. Voeg dan de in stukken gesneden heilbot, de mosselen en de rtoom toe en warm even op. Bak dan het in stukjes gesneden brood in de geklaarde boter. Serveer de soep zeer warm, bestrooi ze met de stukjes brood en garneeren met de mosselen in de schelp en het venkelgroen of de koriander.
Connemare Zeevruchtensoep is een recept van Smulweb.nl