Snijd het vlees in smalle reepjes (ca. 4cm lang). Pel en snipper het sjalotje of de ui Maak de champignons schoon en snijdt ze in plakjes. Verhit 20 gram boter in een koekenpan en wacht tot een deel van het schuim is weggetrokken, voeg de reepjes vlees toe en laat ze -op een hoog vuur- onder regelmatig omscheppen rondom bruin kleuren. Bestrooi het vlees met zout en peper, schep het daarna op een bord. Draai het vuur iets lager, voeg de rest van de boetr toe en bak de sjalot(ui)snippers en de champignonplakjes 2-3 minuten. Schep het geheel af en toe om. Strooi de bloem erbij en laat het geheel al roerende 1 minuut zachtjes pruttelen. Giet er alroerende de wijn bij en vervolgens de slagroom bijf roeren tot u een licht gebonden saus krijgt. Laat de saus 3 minuten zachtjes koken, roer af en toe. Doe het vlees met het uitgelopen vleesnat in de saus en laat het geheel ca. 1 minuut goed doorwarmen. Beng de saus op smaak met peper en zout. Bestrooi het gerecht vlak voor het serveren met de fijn gehakte peterselie.
Geschnetzeltes (roergebakken Varkensvlees) is een recept van Smulweb.nl