Rosbief Met Cantarellen En Katenspek

6
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verhit 2 el olie in een koekenpan en schroei het vlees rondom dicht. Haal het uit de pan en leg het in de braadslee. Bak in het resterende vet de cantarellen met het sjalotje en de knoflook enkele minuten. Voeg het citroensap toe en breng het geheel op smaak met peper en zout uit de molen. Rol het vlees door de gehakte kruiden. Verdeel het paddestoelenmengsel over het spek. Leg het vlees erop en vouw met behulp van het papier het spek eromheen. Keer het in de braadslee en verwijder natuurlijk je papier. Als je wilt kun je het spek met keukentouw vastbinden. Snijd de resterende knoflooktenen in tweeen en leg ze eromheen. Dek je vlees af met een stuk folie (tegen het verbranden) en schuif het in de hete oven. Bak de rosbief in ongeveer 40 minuten mooi medium gaar. Na 20 minuten giet je de wijn rondom het vlees in de braadslee. De laatste 5 minuten kun je eventueel de folie eraf halen. Laat het vlees als het klaar is 5 minuten afgedekt rusten op een verwarmd bord. De jus in de braadslee kun je naar eigen smaak iets inkoken of licht binden met allesbinder. Snijd het vlees in plakken en schenk er de rode wijnjus over over.

Rosbief Met Cantarellen En Katenspek is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Rosbief met groenten uit de oven
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktspies met zelfgemaakte tzatziki
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbrood stap-voor-stap
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Aardappelsoep met roggebrood
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Vleesschotel met mosterdroom en bessensaus
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Italiaanse carpacciowrap met tomatensalade
15 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Rosbiefsalade met witlof
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich torentje met rosbief
25 min -
Bekijk recept