Verhit 2 el olie in een koekenpan en schroei het vlees rondom dicht. Haal het uit de pan en leg het in de braadslee. Bak in het resterende vet de cantarellen met het sjalotje en de knoflook enkele minuten. Voeg het citroensap toe en breng het geheel op smaak met peper en zout uit de molen. Rol het vlees door de gehakte kruiden. Verdeel het paddestoelenmengsel over het spek. Leg het vlees erop en vouw met behulp van het papier het spek eromheen. Keer het in de braadslee en verwijder natuurlijk je papier. Als je wilt kun je het spek met keukentouw vastbinden. Snijd de resterende knoflooktenen in tweeen en leg ze eromheen. Dek je vlees af met een stuk folie (tegen het verbranden) en schuif het in de hete oven. Bak de rosbief in ongeveer 40 minuten mooi medium gaar. Na 20 minuten giet je de wijn rondom het vlees in de braadslee. De laatste 5 minuten kun je eventueel de folie eraf halen. Laat het vlees als het klaar is 5 minuten afgedekt rusten op een verwarmd bord. De jus in de braadslee kun je naar eigen smaak iets inkoken of licht binden met allesbinder. Snijd het vlees in plakken en schenk er de rode wijnjus over over.
Rosbief Met Cantarellen En Katenspek is een recept van Smulweb.nl