Frankje's Roerbak Lekkernij

5
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Doe een beetje boter of olie in de hoge koekenpan, en zet het op een middelhoog vuurtje. gooi het vlees in de pan (voor de vleeseters) en roer het ongeveer 5 minuten regelmatig om. Doe daarna de uien erbij en laat ze fruiten. Dan kunnen de champignons erbij; blijf alles regelmatig roeren. Als de paddo′s bruin en zacht zijn kunnen langzaamaan de wortels, de tauge, de rest van de prei en de tahoe(als je geen vlees eet) erbij (niet alles tegelijk anders gaat het over de pan heen bij het roeren, laat het stukje bij beetje zacht worden en inkrimpen). Doe er dan de 3 overige eieren bij en laat het geheel ongeveer 10 minuten staan, maar vergeet niet af en toe te roeren. Maak ondertussen de mie volgens de verpakking en doe in de andere koekenpan wat boter of olie en zet het op een redelijk laag vuurtje (niet TE laag). Dan kan het eiermengsel in de pan; maak er maar een mooi omeletje van. Ondertussen kunnen de kruiden, de knoflook, de ketjap en de gezeefde tomaten bij de groenten gegooid worden. Zet het vuur maar wat hoger en laat het zacht koken. Proef steeds of er nog wat meer kruiden bij moeten, maar overdrijf niet als je niet van pittig houdt. Als de omelet klaar is snijdt je hem in stukjes en gooi je het bij de mie, die dan ook wel klaar zal zijn. Doe een deksel op de pan zodat het warm blijft tot de saus klaar is. Laat de saus nog ongeveer 10/15 minuten staan zodat het een beetje dikker is en de kruiden goed ingewerkt zijn en klaar is kees. eet smakelijk en vergeet niet een recensie te plaatsen

Frankje's Roerbak Lekkernij is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Croque met 3 gruyères
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Gemarmerde lekkernij met aardbeien en frambozen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pannenkoekentaart met aardbeien
Nagerecht
Bekijk recept
Turks fruit
20 min-
Bekijk recept