Moksi Meti

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de hamlappen in dunne reepjes en meng het met wat marinade. HAk de kippebouten elk in 4 stuuken en meng ze met wat amrinade.Snijd de speklapjes elk in 6 stukjes en meng ze met wat marinade. Laat het vlees afgedekt een tijdje in de koelkast rusten. Snijd de bosuitjes reepjes en de paksoi in stukjes. Kook de rijst verhit 3 eetl. olie in de wadjan of wok bak de hamlpjes 5 min. Neem ze uit de pan en bak de kippenboutjes 8 min. Neem ze uit de pan. En bak de speklapjes 8 min.. Neem ze uit de pan. Bak de ui, de bosui en de paksoi met een snufje zout hoog op vuur ca. 3 min. Doe het vlees bij de groente leng de maizena met de bouillon en voeg dit bij het vlees groente mengsel. Breng het geheel aan de kook en laat het op een laag vuur nog ca 5 min. zachtjes koken. Voeg eventueel naar smaak de gesneden peper en wat zout toe.

Moksi Meti is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kip Of Kipfilets In Moksi Meti Saus
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
CHAR SIU (Surinaams-Chinees Varkensgerecht)
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterd Spek
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Suriname: Roti Stoofvlees
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Black eye pesi moksi alesi met gestoofde kip en kouseband sopropo salade
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Moksi alesi (Surinaamse rijstschotel met garnalen en kip)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Moksi alesi met zoutvlees en garnalen
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Moksi Alesie
30-60 min -
Bekijk recept