Van prei witte gedeelte in flinterdunne ringen snijden (groen van prei wordt niet gebruikt). Winterpeen schillen en grof raspen. Van ui 1 zeer fijn snipperen, andere in dunne ringen snijden. Knoflook uitpersen. Selderij fijnsnijden. Tuinerwten in bodempje kokend water met zout 3 min. koken, uit water scheppen en onder koud stromend water afspoelen. In koekenpan met antiaanbaklaag 1 el olie verhitten. Prei, winterpeen, gesnipperd uitje en helft van knoflook 3 min. fruiten, af en toe omscheppen. Eieren loskloppen. Gebakken groenten, selderij door eieren roeren, op smaak brengen met 1/2 tl zout en peper. In koekenpan 1/2 el olie verhitten en met kwart van eimengsel omelet bakken. Met 1 1/2 el olie en rest van eimengsel nog 3 omeletten bakken. Omeletten tot gebruik warmhouden. Intussen in sauspan rest van olie verwarmen. Rest van knoflook kort in olie fruiten. Tomatenpuree erdoor roeren en bouillon erbij schenken. Gemberwortel eraan toevoegen en geheel aan de kook brengen. Tomatensaus op smaak brengen met ketjap en al roerend op laag vuur 3 min. laten doorkoken. Uiringen en tuinerwten aan tomatensaus toevoegen en 2-3 min. laten sudderen. Maizena met 2 el koud water losroeren, door saus roeren en enkele sec. laten doorkoken, tot saus gebonden is. Gemberwortel uit saus verwijderen. Omeletten over vier warme borden verdelen en saus erover en ernaast schenken. Lekker met witte rijst en emping of cassave kroepoek.