VOOR HAMRAGOUT: 1. Smelt de boter en fruit de ui goudgeel en bak de ham of bacon aan een kant in pan, mee.
2. Neem ham/bacon uit pan en voeg bloem bij ui en laat in 3 min. gaar en zanderig worden.
3. Voeg de melk goed roerend toe en maak er een gladde saus van en laat voor 10 min zachtjes doorkoken tot gaar.
4. Roer ei los en meng met ham/bacon en roer door glad gebonden saus.
5. Voeg zout, peper en aromat volgens smaak erbij en roer koffiemelk erdoor. VOOR AARDAPPELPUREE MET ASPERGES: 1. Laat asperges uitlekken en vul vocht aan met water tot een halve liter.
2. Voeg hierbij 45 g boter en maak een luchtige aardappelpuree volgens de aanwijzingen op verpakking.
3. Geur puree verder met zout, peper en aromat.
4. Besmeer een ovenschaal met overige boter en breng de puree over in de ovenschaal.
5. Leg asperges daarop en bedekt met hamragout.
6. Maak er een leuke rand van aardappelpuree om de hamragout. (doen je door een worst van puree om de ragout te doen en met een kleine lepel een vorm erop aan te brengen)
7. Zet schaal in oven van 220*C voor zo 25 min. of tot door en door warm en mooi van kleur.
Aardappelpuree Met Asperges En Hamragout is een recept van Smulweb.nl