Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze in weinig water met zout in 20 minuten gaar. Verwarm de oven voor op 200 0C. Pel en snipper de uien. Snijd de salami in stukjes. Verhit de helft van de boter in een hapjespan en fruit de ui met de salami ca. 2 minuten. Voeg het gehakt toe en bak het al omscheppend rul. Schep het paprikapoeder met de tomatenpuree erdoor en bak het geheel nog 1 minuut. Voeg 0,5/0,75/1 dl water toe en laat het gehakt nog ca. 5 minuten sudderen. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer de rest van de boter en zoveel melk door dat een smeuoge puree ontstaat. Voeg zout en peper toe. Verdeel een laag zuurkool, een laag gehakt en nog een laag zuurkool en gehakt in een ovenschotel. Dek af met aardappelpuree. Strooi het paneermeel en de kaas erover en bak de schotel in de oven in ca. 45 minuten gaar en bruin. Magnetrontip: Verwarm de combi-oven voor op 200 C. Schuif de schotel erin en schakel de magnetron in op 350 Watt. Bak de schotel in 10/18/30 minuten gaar en bruin.
Zuurkoolschotel Met Paprikagehakt is een recept van Smulweb.nl