Zoek
ROMIGE AARDAPPELEN MET GEKARAMELISEERDE UIEN
4
30-60 min -
Smulweb.nl
Bijgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
30 ml olijfolie - 2 uien in dunne halve ringen gesneden - 30 ml balsamico azijn - 2 e bruine suiker - 6 grote aardappelen
geschild en in dunne plakken gesneden - zout - peper - 500 ml room - 200 g parmezaanse
Bereiding
1
Fruit uien tot goudbruin en glazig.
2
Voeg azijn en suiker eraan toe en roerbak voor vijf minuten tot uien begin te karamaliseren. VERDER:
3
Rangschik plakjes aardappel in een ingevette grote niet te diepe ovenschaal en verdeel wat zout en peper erover.
4
Verdeel nu van de gekarameliseerde uien erover en herhaal deze proces en eindigend met een laag aardappel bovenop.
5
Verdeel room erover en strooi parmezaanse kaas erover.
6
Bak ovenschotel voor dertig tot veertig minuten bij een oventemperatuur van 220*C.
ROMIGE AARDAPPELEN MET GEKARAMELISEERDE UIEN is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur-
Voorgerecht
Bekijk recept
Rode uien met tijm
Bekijk recept
Hertenbiefstuk in rodeportsaus
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade van rode aardappelen, minimaïs, rode paprika, rode uien, koriander en tex-mexkruiden
Bijgerecht
Bekijk recept
Romige rodekool met lekkerbek
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige groene aspergesoep
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept