GEFRITUURDE MOSSELEN

20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak mosselen pan klaar.
  • 2 Kook mosselen gaar in ruim water voor zo 10 min.
  • 3 Verwijder nog gesloten mosselen en laat mosselen in schelp afkoellen en haal ze erna uit schelpen.
  • 4 Klop voor het beslag in een kom de eieren romig.
  • 5 Zeef de bloem erdoor zodat er een nog vloeibaar massa ontstaat.
  • 6 Doe er voorzichtig 4 e koud water bij en breng beslag op smaak met zout en peper.
  • 7 Roer peterselie en kaneel erdoor.(kan ook iets minder kaneel afhangende van jou smaak)
  • 8 Verhit olie in een pan.
  • 9 Doop de mosselen een voor een in het beslag en frituur ze in gedeelten in zlechts enkele seconden totdat ze knapperig zijn van buiten. 1
  • 0 Haal ze met een schuimspaan uit en laat ze even op keukenpapier uitlekken. 1
  • 1 Serveer mosselen warm met partjes ciroen.

GEFRITUURDE MOSSELEN is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Mosselen met mieriksworteldip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept

Amandelschuim, tutti frutti
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Churros (gefrituurde deegstengels)
50 min
Bekijk recept
Gefrituurde gamba's met aardappelchips
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept