Vruchtenkoek

Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Zeef droge bestanddelen zamen(behalve koeksoda en suiker).
  • 2 Roer boter zacht in kom met houte lepel en klop suiker erdoor tot een licht romig massa.
  • 3 Meng eieren en doen maatsgewijs bij botermengsel tot het loperig word.
  • 4 Doe nu maatsgewijs de bloem erbij en roer tot homogeen massa.
  • 5 Voeg nu de koude karamelstroop erbij en meng.
  • 6 Voeg nu de vruchten met brandewijn erbij.
  • 7 Los nu de koeksoda op in omtrent 1 e aangemaakte poederkoffie erbij(sterk) en voeg erbij.
  • 8 Doe amandelen erbij en roer alles goed door elkaar. De beslag moet dik genoeg zijn dat het met stukken van de lepel afvallen. Als te slap zal vruchten tijdens bakken afzakken naar bodem en als koek stijf is, zal de koek open barsten als het koud worden.
  • 9 Schep beslag in koekvorm(grote springvorm) en druk de beslag wat na de kanten om een beetje een holte te maken in het midden. (te voorkomen dat koek niet teveel in midden rijzen) 1
  • 0 Doe ingevette alu-folie bovenop en druk stevig aan. 1
  • 1 Bak 4-5 uur bij 150*C. 1
  • 2 Laat koek "rijpen", in een dichte koektrommel voor een maand of langer op een koele plaats.

Vruchtenkoek is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker