Neem een braadpan en schroei het vlees langs alle zijden dicht in wat Solo. Verwijder het vet en deglaceer met de frambozenazijn. Voeg de kippenbouillon toe, de roze en groene peper, de jeneverbessen en de cassis. Laat tot de helft inkoken. Zet weg. Reinig de groenten en snijd ze in staafjes. Snijd 100 g Solo in kleine dobbelsteentjes en schik ze op het gebraad. Zet het vlees 1 uur in een voorverwarmde oven van 190 ?C met de in staafjes gesneden wortel, reepjes ui, het in vieren gesneden sjalotje, de in tweeen gesneden gepelde look, het tijmtakje, laurier, voldoende zout en de morellen. Overgiet het gebraad halfweg het braden met een pollepel ingekookte bouillon. Vang na het bakken het braadvocht en de ingredienten op. Meng het braadvocht, de ingredienten en 1 glas gezeefde ingekookte kippenbouillon.
Oudjaarrecept Kalkoengebraad Met Morellen. is een recept van Smulweb.nl