Oud En Nieuw: Marokkaanse Sigaren

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius. Fruit de ui in olijfolie, voeg het gehakt toe en bak het rul. Voeg de kruiden toe en bak 15 minuten onder voortdurend roeren. Roer er tot slot de gehakte peterselie doorheen. Klop de eieren in een kom en doe die bij het gehakt-mengsel. Laat al roerend 2 minuten stoven tot het geheel er creme-achtig uitziet. Proef en corrigeer eventueel de smaak met kruiden. Snij de deegvellen in drie rechthoeken van gelijke grootte. Leg de vellen op elkaar en dek af met een vochtige theedoek. Bestrijk een van de deegrechthoeken dun met de gesmolten boter. Over een van de smalle kanten 1 tl vulling verdelen. Sla de uiteindenen randjes van het deeglapje om de vulling heen en rol het deeg op in de vorm van een sigaar. Herhaal dit met de resterende deeglapjes. Leg de sigaren naast elkaar op een ingevet bakblik. Bestrijk met de gesmolten boter en bak 25 tot 30 minuten tot ze goudbruin zijn. Serveer warm.

Oud En Nieuw: Marokkaanse Sigaren is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Krokante sigaren met spinazie en feta
20 min Snack
Bekijk recept
Sigaren met manouri
20 min
Bekijk recept
Sigaren
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Nieuwjaarrecept Sigaren
30-60 min -
Bekijk recept

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Lamsrack met groene-kruidenkorst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse broodsalade met sardines
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Torta di noci
30 min Nagerecht
Bekijk recept